Ensimmäiset suun terveydenhoidon lähihoitajat valmistuvat - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Ensimmäiset suun terveydenhoidon lähihoitajat valmistuvat
Uutinen
17.12.2012 8:00

Ensimmäiset suun terveydenhoidon lähihoitajat valmistuvat

Koulutuskeskus Salpauksen ensimmäiset suun terveydenhoidon lähihoitajat viettävät valmistujaisjuhlaa keskiviikkona 19.12.
 
Suun terveydenhoidon koulutusta ei ole aikaisemmin järjestetty Päijät-Hämeessä. Salpauksessa aikuisille tarkoitettu koulutus käynnistettiin työelämän toiveesta tammikuussa 2012, koska suun terveydenhoitoon tarvitaan alueella lisää ammattilaisia.
 
– Suun terveydenhoidon lähihoitajat sijoittuvat töihin Päijät-Hämeen alueelle.  Heidän kouluttaminen on vastaus tämänhetkiseen työllisyystarpeeseen ja alalla tapahtuvaan eläköitymiseen, sanoo vastuuopettaja Pirjo Lehtonen.
 
Ensimmäisellä suunterveydenhoidon koulutuksella oli monta rahoittajaa. Yhteistyökumppaneina toimivat Lahden kaupungin Sosiaali- ja terveystoimiala, peruspalvelukeskus Aava, peruspalvelukeskus Oiva-liikelaitos ja Päijät-Hämeen työ- ja elinkeinotoimisto. 
 
Koulutukseen osallistui 15 opiskelijaa. He olivat jo aikaisemmin valmistuneet lähihoitajiksi, mutta suuntautuneet esimerkiksi sairaanhoitoon ja huolenpitoon. 
 
Käytännössä suun terveydenhoidon lähihoitajat työskentelevät hammaslääkärin vastaanotolla ja osallistuvat asiakkaiden hammas- ja suusairauksien hoitoon. Valmistumisen jälkeen he voivat työskennellä muun muassa terveyskeskuksen hammashoitolassa, yksityishammaslääkärin vastaanotolla tai hammastarvikeyrityksessä.
 
Seuraava suun terveydenhoidon osaamisalan koulutus alkaa Salpauksessa tammikuussa 2013.
 
 

Lisätietoja

Vastuuopettaja Pirjo Lehtonen, puh. 044 708 0689
 
​​​
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx