Ensimmäiset lähihoitajat valmistuvat Heinolasta - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Ensimmäiset lähihoitajat valmistuvat Heinolasta
Opiskelijatarina
Lähihoitajat yhteiskuvassa.
Tulevia lähihoitajia: Ina Mäyrä, Miira Bruun, Erika Poskiparta, Essi Väisänen, Tia Kasurinen. Emilia Heromaa, Julia Heromaa, Sarita Siponen.
13.5.2014 16:05

Ensimmäiset lähihoitajat valmistuvat Heinolasta

​Koulutuskeskus Salpauksessa, Heinolan toimipisteessä vuonna 2011 nuorisopuolella aloittaneet lähihoitajaopiskelijat valmistuvat toukokuussa.
 
Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto eli lähihoitajaopinnot on ammatillinen perustutkinto, joka on laajuudeltaan 120 opintoviikkoa. Tutkinto koostuu teoriaopetuksesta sekä erilaisista työssäoppimisjaksoista. Opiskelijoiden kokemukset työssäoppimisjaksoilta olivat hyvin positiiviset.
 

Kaikilla kesätyöpaikat tiedossa

 
Harjoittelupaikkojen erilaisuus ja harjoittelulle asetettujen tavoitteiden saavuttaminen täyttivät opiskelijoiden ennakko-odotukset. Palautteessaan nyt valmistuvat lähihoitajat arvostavat erityisesti teoriatiedon sisäistämistä, työkokemusta ja siihen liittyvää vastuunkantamista. Opiskelijat ovat ylpeitä tulevasta ammatistaan ja heidän mielestään koulutus antaa hyvät valmiudet työhön ja jatko-opiskeluun.
 

”Miehiä tarvitaan alalla”

 
Yksi valmistuvista lähihoitajista on Hartolasta kotoisin oleva Juho Lahtinen. Mikä lähihoitajan työssä kiinnostaa ja mitä hän ajattelee opiskelusta?
 
Miksi hakeuduit koulutukseen?
 
- Olin jo valmiiksi miettinyt alaa, missä pääsee käyttämään sosiaalisia taitoja. Hain ensiksi turva-alalle, mutta sinne en päässyt. Toisena hakuna oli tämä lähihoitaja puoli. Aluksi ajattelin, että tuleekohan tästä hommasta yhtään mitään, mutta koulutuksen edetessä kiinnostukseni alaa kohtaan alkoi kasvaa ja aloin pitämään tästä työstä, Juho kertoo.
 
Mitä olet saanut koulutukselta?
 
- Perustiedon ja taidon mitä tähän alaan tarvitaan. Sosiaaliset taidot kehittyvät koulutuksen aikana. On parempi suuntautua esimerkiksi sairaanhoitajaksi kun on lähihoitajan perustiedot jo alla, koska koulutukseen kuuluu perushoito, sosiaaliset taidot, lääkehoito ja niin edelleen.
 
Mitä sanoisit pojille, jotka ovat miettineet terveysalan koulutusta?
 
- Miehiä tarvitaan tässä työssä, sillä fyysistä työtä tällä alalla on aika paljon. Kun tämä ala on aika naisvaltainen, niin työpaikoilla ja työharjoittelussa saat paljon arvostusta ja kehuja potilailta ja henkilökunnalta siitä, että olet lähtenyt tälle alalle. Lähihoitajista muutenkin on tällä hetkellä kova pula, joten työhaun ei pitäisi olla vaikeaa.
 

Juho Lahtinen tuumasi: ” Luokan ainoana poikana voin sanoa, että mikäs täällä ollessa”.
 
 
teksti ja kuvat: Pirkko Väänänen, ryhmän ohjaaja
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx