Ensimmäiset aikuisopiskelijat suorittivat työkykypassin - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Ensimmäiset aikuisopiskelijat suorittivat työkykypassin
Uutinen
Panita Virtanen
Kokiksi pian valmistuva Panita Virtanen kiipeili työkykypassin suorittaneiden toimintapäivässä helmikuussa.
19.2.2013 14:55

Ensimmäiset aikuisopiskelijat suorittivat työkykypassin

​Koulutuskeskus Salpaus on ensimmäisiä oppilaitoksia Suomessa, jossa ammattiosaajan työkykypassi on liitetty ammatilliseen aikuiskoulutukseen. Ensimmäiset passin suorittaneet aikuisopiskelijat opiskelivat Salpauksessa hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinnon.
 
– Ravintola-alan työ on fyysisesti vaativaa, joten olen aikaisemminkin tsempannut opiskelijoita huolehtimaan kunnostaan. Oli helppo lähteä työkykypassin suorittamiseen mukaan, koska se selkeästi vastasi tarpeisiin, kertoo opettaja Tarja Laaksonen.
 
– Työkykypassin toteutuksessa olen pystynyt luomaan hyvän verkoston eri alan asiantuntijoista, jotka ovat monipuolistaneet opiskelijoiden kokemuksia työkyvyn ylläpitämisestä, hän jatkaa.
 
Työkykypassin suorittamisessa oli tukena Lahden ammattikorkeakoulun Päijät-Hämeen hyvinvoivat äijät -hanke. Hanke on järjestänyt muun muassa lajikokeiluja, terveystarkastuksia ja ergonomiakartoituksia passin suorittajille.
 
– Aikuiskoulutuksessa tutkinto koostuu lähes yksinomaan ammattiopinnoista. Siihen ei mahdu juurikaan hyvinvointia tukevia aiheita, mutta Salpauksen opettajat kokivat ne tärkeiksi, kertoo projektipäällikkö Jarkko Tuominen.
 
Ammattiosaajan työkykypassi muodostuu viidestä eri osa-alueesta: toiminta- ja työkykyä edistävä liikunta, terveysosaaminen, ammatin työkykyvalmiudet, harrastuneisuus ja yhteistyötaidot sekä työkykyvalmiuksien vahvistaminen. Työnhaussa opiskelija voi hyödyntää työkykypassia osoittamaan, että on toiminta- ja työkyvystään huolehtiva ammattiosaaja.
 
Työkykypassin käyttöönotto aloitettiin ammatillisessa koulutuksessa syksyllä 2008. Tähän asti sitä on hyödynnetty lähinnä nuorten koulutuksessa.
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx