Eläviä veistoksia Venetsialaisissa juhlissa - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Eläviä veistoksia Venetsialaisissa juhlissa
Uutinen
3.9.2014 9:10

Eläviä veistoksia Venetsialaisissa juhlissa

Salpauksen hiusalan toisen vuosikurssin opiskelijat toteuttivat yhteistyössä Dilan Theatrum Olgan kanssa valaistuja, eläviä veistoksia Heinolan Cafe Kailakseen 30.8.2014. Heinolassa juhlittiin tuolloin kaupungin 175 vuotista historiaa, taiteiden yötä ja Venetsialaista valon juhlaa. Venetsialaisten juhlien historia pohjautuu satavuotiseen perinteeseen, jonka myötä sytytetään valoja ja nuotioita kiitokseksi kuluneesta kesästä ja valmistaudutaan tulevaan syksyyn.

Veistoksien hiuksiin oli kammattu muun muassa peilejä ja valoja ja ne oli sulautettu myös osaksi kasvo- ja vartalomeikkejä sekä kiinnitetty vaatteisiin. Projekti kuului osaksi hiusalan opiskelijoiden markkinoinnin perusteet -kurssia, jonka sisältöinä ovat muun muassa oman osaamisen tuotteistaminen ja markkinointi, verkostoituminen, mediaosaaminen sekä viestintä. Tällä kertaa tavoitteena oli paitsi saavuttaa tai jopa ylittää kurssin tavoitteet, myös tehdä se tavalla, jollaista ei ole aiemmin nähty.

Opiskelijat paitsi tuotteistivat oman osaamisensa eläviksi patsaiksi, he myös verkostoituivat eri tahojen kanssa, joiden kanssa yhteistyöllä saatiin aikaiseksi monipuolinen ja näyttävä kokonaisuus. Muun muassa Airam lähti innolla mukaan sponsoroimaan kampauksiin käytettävät valokuidut, valokuvataltiointiin saatiin mukaan kuvaaja Sonja Siikanen ja Sibeliustaloltakin tuttu Veijo Ruotanen työstää tapahtumasta lisäksi taiteellisen videotaltioinnin. Näitä mediatuotoksia on tarkoitus myös hyödyntää Salpauksen hiusalan opiskelijoiden osaamisen myöhemmässä markkinoinnissa muun muassa Facebookin ja Youtuben avulla, jotka ovatkin siihen tarkoitukseen varsin edullisia kanavia.

Itse tapahtumassa katsojilla oli mahdollisuus vaikuttaa interaktiivisesti taideteoksen liikkeisiin. Lahjoittamalla kolikon Unicefin lippaaseen, veistokset aktivoituivat ja muuttivat asentoa sekä kuvallista tarinaansa. Kaikki saadut tulot käytetään Unicefin School for Asia-projektiin.

Projektin ideoivat yhteistyössä, sen ohjannut Unicefin kaupunkikummi, draamapedagogi Lasse Kantola ja kampauksien ja meikkien ohjauksesta vastannut hiusalan opettaja Mila Hakalin. Patsaiden käytännön toteutuksesta vastasivat hiusalan toisen vuosikurssin opiskelijat HIUSN13BSV -ryhmästä.

Kuvat Sonja Siikanen
Teksti Mila Hakalin ja Lasse Kantola 

 Katso video illan tunnelmista

 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx