Elävät veistokset toivat ruuhka-ajan Taidelauantaihin - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Elävät veistokset toivat ruuhka-ajan Taidelauantaihin
Uutinen
9.9.2015 13:25

Elävät veistokset toivat ruuhka-ajan Taidelauantaihin

​Lauantaina 5.9. hopeoidut ihmisveistokset levittäytyivät Lahden Hakkapeliittapatsaille. Kyseessä oli Lahden Taidelauantaihin liittyvä performanssi Rush Hour – neljän ruuhka, jonka toteutuksesta vastasivat Lahden diakonian instituutin Theatrum Olga ja Salpauksen hiusala.

Sateesta huolimatta elävät veistokset keräsivät runsaasti ihailijoita ja ihmettelijöitä paikalle. Neljän ruuhkaan eläytyi joukko Lahden diakonian instituutin ja Salpauksen opiskelijoita. Ohjauksesta vastasi diakonian instituutin Theatrum Olgan draamapedagogi Lasse Kantola, ja meikkien ja kampausten tekoa ohjasi lehtori Mila Hakalin Salpauksesta.

Alla oleva video johdattaa Taidelauantain hopeisten patsaiden tunnelmiin. Pääset myös kurkistamaan kulissien taakse ja näet, miten upeat maskeeraukset syntyivät.

Elävät patsaat ovat kiehtoneet katsojia ja keränneet paljon yleisöä jo useampana vuonna. Taidelauantaille on tuotettu aikaisemmin valkoisia veistoksia rokokoo, barokki ja renessanssi -teemalla vuonna 2011. Myöhemmin elävät veistokset kutsuttiin kaupungintalon puistojuhlaan eduskunnan ja ministereiden vieraillessa Lahdessa Metropoli-tapahtumassa. Veistoksia toteutettiin myös vuosi sitten Heinolan taiteiden yöhön virtaavan veden päälle yhteistyössä Cafe Kailaksen kanssa, jolloin juhlan teemana olivat Venetsialaiset valon juhlat päättyvän kesän kunniaksi. Tuolloin patsaiden kampaukset myös valaistiin kampaamalla hiuksiin valoja ja peilejä.

Mukana toteutuksessa oli myös Lahden Messut, joiden kanssa yhteistyö jatkuu 31.10.–1.11. järjestettävillä Kätevä&Tekevä-messuilla.

 

 Katso video Taidelauantailta

 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx