Ekoteko-iloa kierrätyksestä - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Ekoteko-iloa kierrätyksestä
Opiskelijatarina
25.3.2013 15:30

Ekoteko-iloa kierrätyksestä

Heinolassa liiketalouden perustutkinnon toisen vuoden merkonomiopiskelijat  rakensivat Koulutuskeskus Salpauksen Opintie 2 aulaan kirpparin. 
Opiskelijat suunnittelivat ja toteuttivat kirpputorin ryhmissä, joilla oli omat tehtävät, mm. hinnoittelu, mainonta, työvuorosuunnittelu. Yhdellä ryhmällä oli tehtävänä tutustua kassakoneeseen ja opettaa sitten muita toimimaan kassan kanssa. Työskentely kirpparilla toteutettiin parityöskentelynä työvuorolistan mukaan, näin koko luokka pääsi osallistumaan toimintaan.
 
Ekoteko nimen keksivät opiskelijat ja he suunnittelivat yritykselleen myös logon.
Ekoteko löytyi myös facebookista, jonne markkinointiryhmä laittoi kuvia ja tietoa tarjouksista. Tuotteet kirpparille saatiin oppilaiden kotoa ja henkilökunnalta. Kirpparilta sai myös kahvia, teetä sekä opiskelijoiden ja Mummon leipomia herkkuja.
 
Kirpparin toteuttaminen on hyvä oppimistapa, kun harjoitellaan kaupan myyntityötä ja tavaroiden esille asettelua. Vaikka  kirpputoritoiminta toi ryhmälle myös rahallista hyötyä, niin ykköstavoitteena oli tuottaa hyvää mieltä sekä tavaroiden lahjoittajille, että niiden uusille omistajille.

Liiketalouden perustutkinnon merkonomiopiskelijat Litan11aop kiittää kaikkia tuotteiden ostajia ja lahjoittajia sekä muita toimintaan osallistuneita.
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx