Datanomiopiskelijoiden pyörittämä IT-tukipiste on nyt auki - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Datanomiopiskelijoiden pyörittämä IT-tukipiste on nyt auki
Opiskelijatarina
Petri, Juho ja Topi antavat IT-apua Ståhlberginkatu 4B:n aulassa.
8.1.2016 12:20

Datanomiopiskelijoiden pyörittämä IT-tukipiste on nyt auki

​Salpauksen opiskelijat ja henkilöstö voivat vierailla IT-huoliensa kanssa nyt Ståhlberginkatu 4 B:n aulassa, jonne tammikuun alussa avattiin TopIT-palvelupiste. Pisteessä työssäoppimisjaksoa suorittavat datanomiopiskelijat neuvovat salpauslaisia laitteiden ja ohjelmien käytössä.

- Sain erinomaista palvelua. Suosittelen kaikille, kommentoi pisteeltä juuri poistuva tyytyväinen asiakas, joka löysi TopIT-pisteestä ratkaisun sähköpostiongelmaansa.

Palvelu aukesi 4. tammikuuta, ja vaikka alussa on ollut vielä melko hiljaista, ovat datanomiopiskelijat jo päässeet neuvomaan ja auttamaan.

- Henkilöstöä olemme auttaneet etenkin sähköpostiuudistukseen liittyvissä asioissa, esimerkiksi asentaneet sähköpostin, kalenterin ja muut kännykkään, koneelle ja tabletille, kertoo Topi Jurvanen, yksi TopIT-pisteessä työskentelevistä datanomiopiskelijoista.

- Opiskelijat taas ovat kysyneet puhelimiin liittyvistä asioista, yhdellä ei esimerkiksi langaton netti toiminut.

Apua annetaan niin tietokoneisiin, puhelimiin kuin tabletteihin liittyen. Tarvittaessa TopIT-apu myös liikkuu keskustakampuksella, ja auttaa pöytäkoneiden tai vaikkapa luokkien dokumenttitykkien kanssa. Harkinnassa on myös tiettyyn ohjelmaan tai laitteeseen liittyviä teemapäiviä sekä pop up -pisteitä muissa toimipisteissä.

Apua ja asiakaspalvelua

TopIT-palvelua koordinoi Salpauksen tietohallintopalvelut, joka myös perehdyttää opiskelijat. Kokenutta apua ja neuvoja on muutenkin tarjolla.

- Meillä on tässä apuna kokeneempia ammattilaisia, esimerkiksi Helpdesk auttaa tarvittaessa, kertoo Petri Lahti, kolmannen vuoden datanomiopiskelija ja yksi TopIT-pisteen työssäoppijoista.

Kaikki kysymykset ja ongelmat tutkitaan loppuun asti. Opiskelijat toivovatkin monipuolisia tehtäviä, jotta tiedot ja taidot kehittyvät.

TopIT-pisteessä työskentelevät datanomiopiskelijat hakeutuivat alalle kiinnostuksesta tietokoneisiin.

- Olen ollut aina koneella, toteaa Juho Anttila muiden nyökytellessä vierellä.

Muita neuvoessa pelkkä laitteisiin liittyvä osaaminen ei kuitenkaan riitä. TopIT-pisteessä panostetaan myös ystävälliseen asiakaspalveluun.

Lähiaikoina pisteeseen saadaan paremmat teippaukset ja opasteet. Avajaisia vietetään vielä myöhemmin tammikuussa.

Takkuileeko tablettisi? Menevätkö kuvat PowerPointissa miten sattuu? Eikö videotykki tunnista konettasi? Käänny TopIT-väen puoleen.

TopIT – apusi IT-asioissa
avoinna arkisin klo 8-15.45
Ståhlberginkatu 4B, aula
topit@salpaus.fi, 044 708 1888

Teksti ja kuvat: Laura Uotila

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx