Datanomiopiskelijat pelasivat Counter-Strike-mestaruudesta - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Datanomiopiskelijat pelasivat Counter-Strike-mestaruudesta
Opiskelijatarina
Toiseksi sijoittunut joukkue pelaa. Etualalla Jami Mynttinen.
14.12.2015 14:30

Datanomiopiskelijat pelasivat Counter-Strike-mestaruudesta

​Businesstalon kolmannessa kerroksessa istuu rivi opiskelijoita kuulokkeet päässä tuijottaen tiiviisti tietokoneiden näyttöjä. Näppäimistöt nakuttavat ja välillä joku naurahtaa. Sermin takana on toinen samanlainen rivi opiskelijoita. Meneillään ei siis ole datanomien tavallinen oppitunti, vaan alan opiskelijoiden välinen Counter-Strike-turnaus.

- Idea tähän tuli, kun haastattelimme tulevia opiskelijoita viime keväänä. Silloin opettajien kesken tuli ajatus, että tällainen pitäisi järjestää, kertoo opettaja Ismo Turve.

CS-mestaruus ratkottiin maanantaina 14.12. kolmen joukkueen kesken. Finaalissa kohtasivat nuorisopuolen ensimmäisen ja aikuispuolen toisen vuoden opiskelijoiden joukkueet, kun toinen aikuispuolen tiimi ei onnistunut voittamaan yhtäkään noin tunnin mittaista ottelua.

Ylivoimaisen voiton vei TIVI1AST eli nuorisopuolen ensimmäisen vuoden datanomiopiskelijoiden joukkue, joka osoittautui lyömättömäksi.

”Jatkossa voisi laajentaa eri aloille ja oppilaitoksiin”

Nyt mukaan kutsuttiin vain datanomeja, mutta turnauksessa pelannut ja sen järjestelyihin osallistunut Jami Mynttinen uskoo, että Counter-Strike-turnauksessa olisi mahdollisuuksia isommankin porukan jutuksi.

- Jatkossa voisi haastaa mukaan muita aloja Salpauksessa ja muita ammatillisia oppilaitoksia.

- Nyt järjestetään kaikenlaisia urheiluturnauksia, mutta elektroniikkaurheilua on vähemmän.

Jami maalailee myös, miten turnaus voitaisiin järjestä yhdessä eri alojen opiskelijoiden kanssa. Datanomit hoitaisivat laitteet ja serverit, matkailupuoli olisi mukana tapahtuman järjestämisessä ja markkinoinnista saataisiin apua.

- Koneet voisivat tulla ulkopuoliselta sponsorilta, hän vinkkaa. Salpauksen laitteisto kun ei täytä kaikkia pelaajien toiveita.

Counter-Strike-turnauksen avulla voidaan myös näyttää, että koulussa voi tehdä tällaistakin.

Jami itse sanoo pelaavansa liikaa, päivässä Counter-Striken ja muiden pelien parissa saattaa kulua 3–5 tuntia. Peleissä koukuttaa etenkin niiden viihdyttävyys, mutta muitakin hyviä puolia keksii kyllä.

- Pelaaminen tekee hyvää silmä-käsi-koordinaatiolle ja strategian ymmärtämiselle. Myös tilannetaju kehittyy, Jami luettelee.

Teksti ja kuva: Laura Uotila

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx