Aurinkoa ja toimintaa VIP-festissä - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Aurinkoa ja toimintaa VIP-festissä
Uutinen
VIP-fest 2013
Heinolan autoalan ralliauto herätti kiinnostusta.
30.5.2013 10:25

Aurinkoa ja toimintaa VIP-festissä

​Vipusenkadun kampusalueen perinteinen VIP-fest-opiskelijatapahtuma vietettiin kauniissa auringonpaisteessa 28.5. Opiskelijoille tarjoiltiin asiaa erilaisen tekemisen ja toiminnan muodossa runsaasti. Tapahtuma oli auto-, logistiikka- ja laboratorioalojen vetämä. Kehitysjohtaja Päivi Saarelainen avasi tapahtuman toivotellen yhteisöllistä päivää opiskelijoille.

Tapahtumassa oli mukana useita Salpauksen yhteistyökumppaneita. Myllyhoitoyhdistys ja PETE -hanke infosivat päihteiden käytöstä, ja opiskelijat pääsivät miettimään miksi käyttää tai miksi ei käytä päihteitä. Lahden kaupungin suun terveydenhuolto oli mukana isolla pisteellä, jossa esiteltiin esimerkein ja kuvin esim. nuuskan aiheuttamia vaikutuksia hampaissa. Mukana oli myös sokeripalavertailut eri tuotteista. Tavallisessa mansikkajogutissakin on sokeria 6 palaa! Hammashuollon hahmo Kake K Kiille seikkaili alueella ja harjaili mitä milloinkin.

Wurthin työturvallisuusteltassa sai tutustua työvaatteisiin ja kilpailla turvaliivien pukemisessa nopeuskilpailuna. Lahden seurakuntayhtymän oppilaitostyö oli mukana opiskelijapastorin ja kuuden salpauslaisen työssäoppijan kanssa. Pisteellä oli Tekstari Helppi -visa sekä mahdollisuus kuvauttaa itsensä haluamanaan hahmona.

Liikenneturvan pisteellä oli liikennesääntövisa ja esimerkkejä kypärän käytöstä. Harjunalaustan VPK piti kaksi aidontuntuista pelastusnäytöstä uhreineen kaikkineen, ja näytökset selostettiin yksityiskohtaisesti.

Pelaamaan pääsi Duunihyrrää, Mölkkyä ja Hyvät Äijät -hankkeen toteuttamaa pöytälätkäkilpailua. Esillä oli myös museoautoja, armeijan kuljetuskalustoa, seurakunnan sähköauto ja Heinolan autopuolen ralliauto. Menossa mukana oli myös Summer Up -tapahtuma ja Lahden kaupungin nuorisopalvelut.

Tapahtuma saatiin päätökseen liikuntasalissa, jonne kokoonnuttiin palkitsemaan kilpailujen voittajia. Salissa esiintyi Taikuri Luttinen eli lahtelainen Jarmo Luttinen. Luttisen esitys oli kokoelma taikuutta, stand uppia ja asiaa päihteistä. Muutama opiskelija pääsi lavalle taikurin apulaiseksi. Päivän huipentumaksi Bluffi räppäsi upeilla sanoituksillaan.

Lisää kuvia VIP-festistä

Teksti: Susanna Salmi
Kuvat ja video: Salpauksen audiovisuaalisen viestinnän opiskelijat

 
 

 Katso video

 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx