Ammattitaidosta todistus - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Ammattitaidosta todistus
Opiskelijatarina
Peikko Oy:n Kauko Ylitalo ja Kimmo Virtanen, Salpauksen Veikko Karjalainen ja Tapani Miikkulainen, opiskelijat Jukka ja Tiina
 
4.3.2011 12:15

Ammattitaidosta todistus

Tiina Pekurinen ja Jukka Ollilainen saivat käteensä hitsaajan ammattitutkinnon todistukset. Molemmat suorittivat tutkinnon oppisopimuksena Peikko Finland Oy:lle, Tiina 1,5 vuodessa ja Jukka kahdessa vuodessa.
 
Jukka työskentelee edelleen Peikolla ja on tyytyväinen siihen, että nyt hänellä on ammattitaidostaan myös todistus.
 
- Tällainen paperi minulta uupui, ja sitä usein vaaditaan.
 
Jukan opiskelua ohjasi Peikko Oy:llä laatupäällikkö Kimmo Virtanen.
 
- Jukka on ollut ammattimies, ei häntä ole paljon edes tarvinnut ohjata.
 
Jukka ja Tiina ovat molemmat suorittaneet aikaisemmin joitakin hitsaajakursseja ja työskennelleet pitkään metallialalla. Varsinainen tutkinto kuitenkin puuttui.
 
- Sitten tuli mahdollisuus suorittaa ammattitutkinto oppisopimuksella, ja olen ollut tosi tyytyväinen tähän, sanoo Tiina.
 
Tiina ja Jukka jatkavat Peikon oppisopimusopiskelijoiden sarjaa, sillä Peikko Oy ja Salpaus ovat tehneet yhteistyötä jo pitkään. Kauko Ylitalo on työskennellyt Peikko Oy:llä jo 33 vuotta, ja hän käy myös Salpauksessa arvioimassa näyttöjä.
 
- Jokaisella hitsaajalla on oma kädenjälki, hän sanoo.
 

Joustavaa opiskelua

Tiina ja Jukka kehuvat molemmat oppisopimusopiskelun joustavuutta. Ammattitutkintoa suorittaessa koulupäiviä oli periaatteessa kerran viikossa, mutta aikatauluja pystyi muokkaamaan työtilanteen mukaan. He kiittävät myös sitä, että ammattitutkinnossa saa keskittyä nimenomaan itselle tärkeimpään osaamisalueeseen ja kehittää sitä.
 
Tiina innostui opiskelusta niin paljon, että lähti saman tien suorittamaan myös hitsaajan erikoisammattitutkintoa. Tämä on siinä mielessä harvinaista, että suomalaiset hitsaajan erikoisammattitutkinnon suorittaneet naiset voi laskea yhden käden sormilla.
 
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx