Ammattimaiseen tuholaistorjuntaan tarvitaan pätevyys - Salpaus järjestää koulutusta ainoana Suomessa - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Ammattimaiseen tuholaistorjuntaan tarvitaan pätevyys - Salpaus järjestää koulutusta ainoana Suomessa
Uutinen
21.4.2015 8:00

Ammattimaiseen tuholaistorjuntaan tarvitaan pätevyys - Salpaus järjestää koulutusta ainoana Suomessa

​Koulutuskeskus Salpaus on ainoa oppilaitos Suomessa, joka järjestää tuholaistorjunnan koulutusta. Tuholaistorjunnan tutkinto pätevöittää tekemään ammattimaista torjuntaa ja hankkimaan ammattikäyttöön tarkoitettuja tuotteita.
 
Tuhoeläimet Suomessa ovat lisääntyneet. Yleisimpiä tuholaisia ovat luteet, päätäit, sokeritoukat, vaatekoit, hiiret, rotat ja muurahaiset. Niiden torjuntaan tarvitaan yhä kovempia myrkkyjä eli biosidivalmisteita, joiden käyttöä koskevasta tutkinnosta säädetään Kemikaalilaissa ja Euroopan unionin uudessa asetuksessa.
 
- Ennen on voinut tehdä ammattimaista torjuntaa, vaikka ei ole pätevyyttä, mutta nykyiset lait ja asetukset edellyttävät tuholaistorjujalta koulutuksen, kertoo opettaja Kaisa Takamaa Koulutuskeskus Salpauksesta.
 
Tuholaistorjunnan tutkinto osoittaa, että henkilö osaa käsitellä biosidivalmisteita turvallisesti ja asianmukaisesti. Tutkinto on voimassa viisi vuotta. Ammattimaista tuholaistorjuntatyötä tekevien henkilöiden ja yritysten on tehtävä ilmoitus Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesille vuoden 2016 loppuun mennessä.
 
Seuraava tuholaistorjujakoulutus alkaa Salpauksessa 22.4. Osallistujia on ympäri Suomen. Salpaus on järjestänyt tuholaistorjunnan koulutusta vuodesta 2012 asti.
 

 

Lisätietoja

opettaja Kaisa Takamaa
puh. 050 526 5996
kaisa.takamaa[@]salpaus.fi

 

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx