Adusal toteutti lisätyn todellisuuden tutkimuksen Tampereen yliopiston kanssa - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Adusal toteutti lisätyn todellisuuden tutkimuksen Tampereen yliopiston kanssa
Uutinen
Kännykkä ja tietokoneen näyttö
6.2.2014 12:25

Adusal toteutti lisätyn todellisuuden tutkimuksen Tampereen yliopiston kanssa

​Koulutuskeskus Salpauksen kehitysyhtiö Adusal Oy on tehnyt Tampereen yliopiston kanssa yhteistyötä hankkeessa, jossa vertailtiin lisätyn todellisuuden tuotantovälineitä. Hankkeessa selvitettiin, mikä lisätyn todellisuuden selain on helppokäyttöisin, ja minkälaisia
eroja on teknistä osaamista vaativien lisätyn todellisuuden tuotantovälineiden toiminnassa.
 
Hankkeessa tutkittiin lisätyn todellisuuden hyödyntämistä mm. oppimisen tukena. Osana hanketta toteutettiin kaksi erillistä lisätyn todellisuuden tuotantovälinevertailua. Vertailujen tarkoitus on tarjota apua tuotantovälineen valintaan sekä sovelluskehittäjille että ei-teknisille sisällöntuottajille.
 
Adusalissa työskentelevän Mikko Liukkosen osuus tutkimuksesta tarjoaa teknisesti orientoituneille lisätyn todellisuuden kehittäjille tietoa lisätyn todellisuuden sovellusten toimivuuden tarkkuudesta. Vertailtavat sovellukset olivat Metaio SDK, In2AR ja Vuforia. Näistä Vuforia osoittautui parhaaksi kehitysalustaksi niin mittausten pohjalta, kuin käyttäjiltä saadun arvion perusteellakin. Hankkeen tulokset on esitelty julkaisussa Lisätyn todellisuuden tuotantovälineiden vertailu (pdf).
 
Hanke ja sen tuloksista kertova julkaisu olivat osa Avoimuudesta voimaa oppimisverkostoihin -hanketta. ESR-hankkeen tavoitteena on yhteisöllisen, osallistavan ja verkostomaisen toimintakulttuurin synnyttäminen ja vahvistaminen mukana olevissa oppilaitoksissa ja organisaatioissa sekä niiden sidosryhmissä.
 

Lisätietoja

 
Mikko Liukkonen, Adusal Oy, puh. 044 708 0942
Georges Segura, Adusal Oy, puh. 044 708 1268
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx