3D-tulostus tekee opetuksesta monipuolisempaa - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > 3D-tulostus tekee opetuksesta monipuolisempaa
Uutinen
3D-tulostus
Suunnitteluassistenttien koulutuksessa tulostettuja 3D-malleja.
21.1.2015 15:30

3D-tulostus tekee opetuksesta monipuolisempaa

​3D-tulostuksen opetuskäyttöä pilotoidaan Salpauksessa muovialalla, suunnitteluassistenttien koulutuksessa sekä muotoilu- ja mallinnusalalla.

 
- Tulevaisuudessa 3D-tulostusta käytetään laajasti monella eri elämän osa-alueella. 3D-tulostustekniikoiden hallitseminen tuleekin olemaan tärkeässä roolissa eri aloilla, toteaa Salpauksen muovialan lehtori Asko Hänninen.
 
Pilotointi on osa EDU3D.fi-hanketta, jonka tavoitteena on kohottaa Koulutuskeskus Salpauksen tietoteknistä osaamista sekä tukea opetuksen nykyaikaistamista. 
 
- Kokeilemme uudenlaisen opetusmateriaalin kehittämistä ja tuottamista eri aloille. Haluamme monipuolistaa opetusta sekä lisätä alojen vetovoimaa. Lisäämme yritysyhteistyötä ja pyrimme löytämään uusia yhteistyökumppaneita.
 
Suunnitteluassistentit ovat tulostaneet 3D- tulostimella erilaisia kappaleita, joita voidaan hyödyntää piirtämisen opetuksessa. Muotoilun ja mallintamisen opiskelijat ovat tehneet skannerin avulla mm. kitaran kopan ja kokeilleet myös ihmispään mallintamista. Muovialalla on kokeiltu mallintamiseen eri ohjelmia.

 
- 3D-tulostuksessa on huomattu, että mallintaminen on vaikein osa prosessia. On opeteltava käyttämään hyvin ohjelmistoja ja tunnettava laitteen ominaisuudet, kertoo Hänninen.
 

MinFactory 3D-tulostin.
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx